снимка: БулфотоПовече информация за попълването на данните и подаването на справките

...
снимка: БулфотоПовече информация за попълването на данните и подаването на справките
Коментари Харесай

1 март е крайният срок, в който можем да проверим за доходи, изплатени през 2020 г.

снимка: Булфото

Повече информация за попълването на данните и подаването на справките може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите на 0700 18 700, на цената на един градски диалог.

1 март е крайният период, в който предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2020 година приходи на физически лица, в това число и от трудови правни отношения, са длъжни да показват в Национална агенция за приходите информация за платените суми по електронен път.

Това е по този начин, тъй като законоустановения период 28 февруари изтича в задочен ден тази година.

В справката по член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ се афишират изплатените през годината приходи, удържаните налог и наложителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правни отношения, практикуване на свободна специалност, авторски и лицензионни хонорари, наем или друго възмездно даване за прилагане на права или имущество, приходи от други източници, в това число облагаемите парични и предметни награди от игри, от надпревари и състезания, които не са предоставени от шеф или възложител, приходи, подлежащи на облагане с финален налог като да вземем за пример дивиденти и ликвидационни дялове, приходи от прекачване на права и имущество и други приходи, изчерпателно изброени в член 73, алинея 1 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица.

В справката по член 73, алинея 6 от ЗДДФЛ, работодателите афишират изплатените през 2020 година облагаеми приходи по трудови и служебни правни отношения и за удържаните през годината налог и наложителни осигурителни вноски.

Справките могат да бъдат подадени посредством две електронни услуги, налични с личен идентификационен код /ПИК/ и дипломиран електронен автограф /КЕП/. Чрез тях работодателите виждат на екран справките с подадените от тях данни, като могат да ги изтеглят под формата на таблица. Пред тях се пресъздават:

–           „ Актуално положение на данните, декларирани със Справката за изплатени през годината приходи по член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ и за удържаните налог и наложителни осигурителни вноски “;

–           „ Актуално положение на данните, декларирани със Справката по член 73, алинея 6 от ЗДДФЛ за изплатените през годината приходи по трудови правни отношения “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР